Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Tournieuws: Porcupine Tree naar Amsterdam!
Rocknieuws De Engelse progressieve rockband PORCUPINE TREE komt op maandag 12 oktober 2009 voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het optreden vindt plaats ter ondersteuning van een nieuwe cd, die 21 september in de winkels zal liggen. Een groot succes mag de laatste plaat van Porcupine Tree wel genoemd worden. Fear Of A Blank Planet, uitgebracht op 16 april 2007, kwam binnen op nummer 13 in de Album Top 100. Het was het meest ambitieuze en samenhangende ronde schijfje tot dan toe en dat mocht het Nederlandse publiek destijds weten. In december 2007 stond de band rond frontman Steven Wilson ook in Amsterdam en afgelopen najaar werd concertzaal 013 in Tilburg aangewezen als opnamelocatie voor een Live dvd.
Porcupine Tree is in 1992 opgericht als creatieve uitlaatklep voor Steven Wilson, tevens de enige constante factor van de band. Wilson categoriseert zijn muziek liever niet en dat is ook praktisch onmogelijk, gezien de voortdurende muzikale ontwikkelingen van de band. Toch kun je zeggen dat de sound van Porcupine Tree varieert van psychedelische triphop tot symforock, tot progressieve rock, genres waartoe ook de muziek van grootheden als Genesis, Jethro Tull, Pink Floyd, Supertramp, Led Zeppelin en Yes behoort. De experimenteerdrift en dynamiek van Porcupine Tree kent geen grenzen en dat zal de band ook in Amsterdam weer bewijzen.
PORCUPINE TREE PLUS SPECIAL GUESTS Maandag 12 oktober 2009 Heineken Music Hall, Amsterdam Entree: 35,- (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur Kaartverkoop voor Porcupine Tree plus special guests start aanstaande vrijdag 27 maart om 11.00 uur via: www.livenation.nl en 0900 - 1010 2020 (45 cpm).
(Bron: www.oor.nl)
Geplaatst op Donderdag 26 maart @ 21:36:59 GMT+1 door Siesja
 
Inloggen
Loginnaam

Wachtwoord

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
Gerelateerde links
· Meer over Rocknieuws
· Nieuws door Siesja


Meest gelezen verhaal om Rocknieuws:
Wijziging in line-up Brainstorm festival

 
Score Artikel
Gemiddelde score: 0
Stemmen: 0

Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Uitstekend
Zeer Goed
Goed
Gewoon
Slecht

 
Opties

 Printervriendelijke pagina Printervriendelijke pagina

 Stuur dit verhaal naar een kennis Stuur dit verhaal naar een kennis

 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::