Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Tournieuws: Peter Pan Speedrock gaat Down Under
RocknieuwsEen mailtje van de Australische band BugGirl met de vraag of ze niet eens daar wilden optreden, meer was er voor Peter Pan Speedrock niet nodig om de halve wereld over te vliegen voor zeven optredens in Australië. De Eindhovense punk-rockband doet de komende twee weken onder meer Sydney, Melbourne en Adelaide aan. De aftrap was vrijdagavond in Brisbane in een halfgevulde bar.

„We hebben in Zwitserland opgetreden met BugGirl en daarna contact gehouden. Ik had ze wat spullen opgestuurd en drie weken later kwam een e-mail of we die kant op wilden komen”, aldus zanger Peter van Elderen. De Australische band regelde vervolgens een complete gezamenlijke tournee. „Volgens mij hebben ze ons zelfs tot hoofdact gebombardeerd.”

De band, die sinds 1997 bestaat, doet diverse poppodia en een festival aan. De capaciteit is overal rond de driehonderd personen. „Ik verwacht overal wel wat verdwaalde Nederlanders en we hopen natuurlijk op veel Australiërs.”

Het schema voor de komende dagen is slopend. „Na afloop van onze concerten stappen we in de bus om naar de volgende stad te gaan. 900 kilometer naar Sydney, 800 kilometer naar Melbourne.” Peter Pan Speedrock deelt de bus met BugGirl. „We passen er allemaal net in. We gaan tien dagen van rijden, spelen en zuipen tegemoet.”

Van Elderen, drummer Bart Nederhand en bassist Bart Geevers speelden nog niet eerder in Australië, een aantal van de platen is wel al uitgebracht. „Eerlijk gezegd hadden we verwacht dat ons boekingskantoor iets meer aan promotie had gedaan hier, dat valt een beetje tegen. Maar ik heb gehoord dat een ander kantoor interesse heeft om ons hier actief te promoten, dus ik hoop dat daar wat uitkomt.”

De komende dagen staan er wel een aantal interview met radiostations en kranten gepland, maar er is niet heel veel tijd voor extra promotie. „We hebben ook niet echt verwachtingen van hoe het hier gaat worden. Ik weet nog dat we de eerste keer in de Verenigde Staten speelden en na afloop kwamen er allemaal mensen van platenmaatschappijen ons kaartjes geven. We stonden te juichen in de kleedkamer en dachten dat we onze Amerikaanse doorbraak hadden. Maar zo makkelijk gaat het niet, je stelt je verwachtingen bij in de loop der jaren”, aldus Van Elderen. „Hoewel ik toch wel goede hoop heb, de mensen hier lijken erg van ons soort muziek te houden. We hebben bijvoorbeeld op MySpace al de nodige reacties uit Australië gehad”, aldus Geevers.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst op Maandag 20 april @ 17:08:00 GMT+1 door Siesja
 
Inloggen
Loginnaam

Wachtwoord

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
Gerelateerde links
· Meer over Rocknieuws
· Nieuws door Siesja


Meest gelezen verhaal om Rocknieuws:
Wijziging in line-up Brainstorm festival

 
Score Artikel
Gemiddelde score: 0
Stemmen: 0

Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Uitstekend
Zeer Goed
Goed
Gewoon
Slecht

 
Opties

 Printervriendelijke pagina Printervriendelijke pagina

 Stuur dit verhaal naar een kennis Stuur dit verhaal naar een kennis

 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.04 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::