Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Nieuwsflash: The Bloody Honkies bestaan niet meer
Rocknieuws "Met tegenzin naar de oefenruimte kan niet de bedoeling zijn"

"Een afscheidsfeest voelt een beetje raar als je besluit ermee te stoppen, toch?" Lawrence Mul van The Bloody Honkies twijfelt. De band waar hij in zong is uit elkaar na een voortvarende carriere van drie jaar. "Toen jullie ons oppikten in 2006 begon het balletje eigenlijk te rollen." In 2007 begon het pas echt, dankzij een memorabele show op het 3VOOR12 podium tijdens Noorderslag. Niet lang daarna werden The Bloody Honkies getekend door Sonic Rendezvous en in hetzelfde jaar nam de band het album The Gospel Of The Bloody Honkies op, dat in 2008 werd genomineerd voor de 3VOOR12 Award.

Maar The Bloody Honkies bestaan niet meer. Dat nieuws bracht 3VOOR12/Arnhem Nijmegen afgelopen weekend. Al in november 2008 wist de band dat het einde eraan kwam. Zanger Lawrence Mul: "We hebben het nog even voor onszelf gehouden, omdat we veel shows hadden staan." De band wilde zo voorkomen dat de laatste shows het stempel 'afscheidstournee' kregen.

Het liep uiteindelijk spaak op muzikale verschillen en niets anders, bezweert Mul: "Echt, we zijn nog steeds de beste vrienden. Er zijn ook geen bandleden onlangs vader geworden of zo. Maar als je tijdens repetitities steeds vaker loopt te bekvechten over details - dat de een 'n meer bluesy geluid wil en de ander meer melodie in de zang bijvoorbeeld - dan gaat de lol er van af. En dan kom je er plots achter dat je met tegenzin naar de oefenruimte gaat. Dat kan niet de bedoeling zijn."

En dus besloot de band er collectief een einde aan te maken. Omdat de band het al een tijdje wist, heeft de kater van het einde inmiddels plaatsgemaakt voor trots: "Noorderslag 2007 was geweldig, de Zwarte Cross het jaar erna in de grote tent zo gaaf. En dat album is er en het is nog steeds goed. Dat geeft een trots gevoel, dat er iets is dat blijft."

Mul gaat met zijn broer Clemence verder onder een nieuwe naam. "Ik was degene die meer melodie wilde, ja. In mijn nieuwe band wil ik het hoekige van de Honkies gitaarpartijen vaker met de zang gaan doen." Hij heeft geen seconde overwogen om als The Bloody Honkies door te gaan: "Het was echt een band van ons vieren. Als er een kapt, dan is het voorbij, dat was een onuitgesproken afspraak die iedereen kende." Ook gitarist Wout Kemkens is al een nieuwe band aan het smeden. Drummer Tom Hoekman maakt nu eerst zijn studie af."

(Bron: rocknieuws.nl)
Geplaatst op Woensdag 06 mei @ 20:33:19 GMT+1 door Siesja
 
Inloggen
Loginnaam

Wachtwoord

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
Gerelateerde links
· Meer over Rocknieuws
· Nieuws door Siesja


Meest gelezen verhaal om Rocknieuws:
Wijziging in line-up Brainstorm festival

 
Score Artikel
Gemiddelde score: 0
Stemmen: 0

Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Uitstekend
Zeer Goed
Goed
Gewoon
Slecht

 
Opties

 Printervriendelijke pagina Printervriendelijke pagina

 Stuur dit verhaal naar een kennis Stuur dit verhaal naar een kennis

 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::