Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Schokkend: The Pirate Bay klaagt Tim Kuik (Brein) aan
Rocknieuws “Wij accepteren geen nonsens van anti-piraterij organisaties”

The Pirate Bay heeft het gehad met Stichting Brein. Pirate Bay-woordvoerder Peter Sunde kondigde vandaag aan Brein-directeur Tim Kuik voor het gerecht te dagen wegens laster. The Pirate Bay is woedend omdat Kuik in de media suggereerde dat de Zweden een digitale aanslag pleegden op de website van de piraterijbestrijder. Daar is niets van waar, zegt Sunde. Blog Geen Stijl liet al zien dat de site van Brein helemaal niet omgevallen was, maar dat alleen de homepage het niet deed. Volgens The Pirate Bay een moedwillige poging om de site een crimineel imago te geven.

“Wij accepteren geen nonsens van anti-piraterij organisaties, die claimen dat wij criminele handelingen plegen”, zegt Sunde vandaag in het Zweedse Newsdesk. Wij willen mensen bewust maken van het feit dat onze politieke tegenstanders wetten breken om ons het zwijgen op te leggen.” Een datum voor de zaak is nog niet vastgesteld, maar Sunde kijkt uit naar het treffen. “Ik ben er zeker van dat meneer Kuik zijn excuses aan moet bieden, en dat hij boetes moet betalen voor zijn misdaden.”

Eerder daagde Brein juist The Pirate Bay voor de rechter in Nederland. Brein wil dat de website in Nederland verboden wordt. Ook daarover is The Pirate Bay ontstemd. De dagvaarding werd verstuurd via Twitter en Facebook, omdat volgens Brein geen ander adres beschikbaar was. The Pirate Bay zegt nu niet op de hoogte geweest te zijn van de zitting, die twee dagen terug in Amsterdam plaats vond. "Vandaag hoorden we voor het eerst over de zitting, van een journalist. We hebben vandaag een boze brief naar het Amsterdamse gerecht gestuurd en zijn ervan overtuigd dat ze de zaak uit het raam kunnen gooien.”

(bron: new-frontiers.nl(
Geplaatst op Vrijdag 24 juli @ 15:52:56 GMT+1 door siesja
 
Inloggen
Loginnaam

Wachtwoord

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
Gerelateerde links
· Meer over Rocknieuws
· Nieuws door siesja


Meest gelezen verhaal om Rocknieuws:
Wijziging in line-up Brainstorm festival

 
Score Artikel
Gemiddelde score: 0
Stemmen: 0

Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Uitstekend
Zeer Goed
Goed
Gewoon
Slecht

 
Opties

 Printervriendelijke pagina Printervriendelijke pagina

 Stuur dit verhaal naar een kennis Stuur dit verhaal naar een kennis

 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.07 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::