Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Releases: Soulfly's nieuwe album
RocknieuwsAlle voortekenen wijzen er op dat we dit voorjaar van een nieuwe Soulfly plaat kunnen genieten. Omen wordt de titel van het album, dat werd opgenomen in de Edge Of The Earth studio in Hollywood. Het album werd geproduceerd door Max Cavalera en Logan Mader, en bevat net als voorgaande keren weer een Soulfly-song, en enkele gastbijdrages. Deze keer zijn het Prong frontman Tommy Victor en The Dillinger Escape Plan frontman Greg Puciato die te horen zijn op het album. Op 4 mei moet Omen uitkomen.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 15:29:26 GMT+1 (2402 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Jimmy Page werkt aan solo-album
RocknieuwsEen terugkeer van Led Zeppelin lijken we, dankzij de onwillige zanger Robert Plant, definitief te kunnen vergeten. Nadat bassist John Paul Jones eerder al zijn heil zocht bij de supergroep Them Crooked Vultures, blijkt gitarist Jimmy Page inmiddels aan een solo-album te werken, hoewel hij naar eigen zeggen nog steeds goed met Plant kan opschieten. Voor Page betekent het zijn eerste solo-plaat sinds Outrider uit 1988, al nam hij in de jaren negentig nog wel wat studio-albums op met Plant en met David Coverdale (Whitesnake). Page waarschuwt zijn fans dat de nieuwe plaat in muzikaal opzicht op een vrij radicale wijze zal verschillen van zijn oude werk. Hij vind het namelijk belangrijk om met het nieuwe materiaal enkele muzikale statements te maken.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 15:28:52 GMT+1 (2397 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Jon Oliva's Pain stelt dvd-opname uit
RocknieuwsJon Oliva's Pain zou op 19 maart in Nederland een dvd opnemen, maar het concert in 013 te Tilburg is (net als de gehele Europese toernee) uitgesteld tot oktober. De reden is dat ze pas net de opnames van het nieuwe album Festival hebben afgerond en daardoor onvoldoende tijd hebben voor de eindeloze details die nodig zijn om het dvd-concert te laten plaatsvinden. De band verontschuldigt zich bij de fans, promoters en iedereen die er bij betrokken is, maar een live-dvd is erg duur om te produceren, en ze krijgen maar één kans. Daarom is het volgens drummer Christopher Kinder beter om een paar maanden te wachten. Het nieuwe album staat echter nog steeds gepland voor 19 februari en de zomerfestivaloptredens op onder meer Bang Your Head en Graspop gaan ook gewoon door.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 15:23:07 GMT+1 (2257 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Jon Oliva's Pain nieuwe album
RocknieuwsHet nieuwe album van Jon Oliva's Pain heet Festival en moet op 19 februari verschijnen. In maart en april volgt een Europese toernee, waarbij opnames gaan plaatsvinden voor een live-dvd met tracks van de vier albums van Jon Oliva's Pain alsmede een gezonde dosis Savatage-klassiekers.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 13 november @ 14:51:34 GMT+1 (2184 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Exodus DVD komt begin volgend jaar
Rocknieuws Eigenlijk zou Exodus afgelopen zomer al de dvd Shovel Headed Tour Machine willen uitbrengen, maar om onbekende reden is de dvd uitgesteld tot januari. Vanaf 15 januari kun je genieten van deze 3-disc set, met daarin 2 dvd's en een cd. Op dvd en cd staat het optreden van de thrashers op Wacken Open Air 2008, en op de derde schijf vind je een documentaire van ruim een uur. Voor de vinylfanaten komt het optreden ook op een mooie dubbel-lp uit.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:50:04 GMT+1 (1048 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Nieuw album van Fear Factory
RocknieuwsZanger Burton C. Bell en gitarist Dino Cazares werken sinds enige tijd weer samen onder de naam Fear Factory, en volgend jaar februari moet de nieuwe cd Mechanized uitkomen. Voor de opnames dook de band de studio in met producer Rhys Fulber, maar het album is wel zonder oudgedienden Raymond Herrera (drums) en Christian Olde Wolbers (gitaar). De reden voor de breuk lijkt Christy Priske, de vrouw van Wolbers, te zijn. Zij is ook de manager van Wolbers en Herrera, maar frontman Bell kan niet meer met haar door één deur. De twee kampen zijn nog altijd verwikkeld in een juridische strijd om de naam Fear Factory, dus het is eigenlijk nog maar de vraag of deze nieuwe cd wel onder die naam gaat uitkomen. Wolbers en Herrera zijn tegenwoordig wel actief met hun nieuwe band Arkaea, waarvan eerder dit jaar het debuutalbum uitkwam.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 16 oktober @ 14:52:24 GMT+1 (1487 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Voivod komt met DVD
RocknieuwsDe mannen van Voivod hadden het ongeveer een jaar geleden erg naar hun zin in Japan, en hebben besloten daar een dvd van uit te brengen. Het optreden van deze Canadezen van 20 september 2008 in de Club Citta in het Japanse Kawasaki is opgenomen, en komt op 17 november uit onder de titel Tatsumaki: Voivod In Japan 2008. als bonusmateriaal staan er nog drie tracks op die deze zomer zijn opgenomen in Quebec, een mini documentaire en een interview met Dave Grohl.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 15 oktober @ 15:10:06 GMT+1 (1043 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Accept gaat de studio in
RocknieuwsEnige jaren terug speelde Accept wat reünieshows, met zanger Udo Dirkschneider. Dirkschneider had echter geen zin om aan nieuw materiaal te werken, daar zijn eigen band U.D.O. ook goed loopt. De overige Accept-leden hebben daarom in Mark Tornillo een nieuwe zanger gevonden, en met hem zijn ze vanaf eind oktober in de Backstage studios van producer Andy Sneap te vinden, voor opnames van een nieuwe cd. Verwacht wordt dat het album begin 2010 gaat uitkomen, alleen moet de band nog wel een geschikt platenlabel hiervoor vinden.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 25 september @ 15:14:56 GMT+1 (1025 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Mnemic gaat de studio in
RocknieuwsMnemic heeft de afgelopen tijd de batterijen opgeladen, en is weer klaar voor het serieuzere werk. Binnenkort gaan deze Denen met wederom producer Tue Madsen de studio in, voor opnames van hun vierde album. De titel wordt Sons Of The System, en begin in januari al moet het album in de winkels liggen.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 24 september @ 15:35:24 GMT+1 (1066 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Derde album van Through The Eyes Of The Dead op komst
RocknieuwsSkepsis is de titel van het nieuwe album van Through The Eyes Of The Dead. De opnames voor het album, wat het derde is van deze band, brachten deze mannen uit South Carolina naar de Gellar Cellar Studios in New York. Wanneer de cd gaat uitkomen is nog niet bekend.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 24 september @ 15:34:38 GMT+1 (1103 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Livealbum Suffocation op komst
RocknieuwsLang geleden, op de tour voor het Souls to Deny album in 2005, nam Suffocation een show op in Quebec, en deze show zal binnenkort op cd verschijnen. Op 2 november moet het Canadese optreden het licht zien, en de titel van het livealbum wordt The Close Of A Chapter: Live In Quebec City.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 24 september @ 15:30:37 GMT+1 (1034 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Nieuwe langspeler van Hatebreed
Rocknieuws Een paar maanden geleden bracht Hatebreed een coveralbum uit, getiteld For The Lions. Dat betekent echter niet dat de Amerikaanse formatie geen inspiratie meer had om zelf nummers te schrijven, want reeds op 2 oktober zal hun vijfde reguliere studioplaat verschijnen. De langspeler draagt simpelweg de titel Hatebreed, is wederom geproduceerd door Chris "Zeuss" Harris en markeert de terugkeer van originele gitarist Wayne Lozinak. Volgens frontman Jamey Jasta zijn de metal en de hardcore wortels van de band op Hatebreed in gelijke mate vertegenwoordigd. Behalve op cd en vinyl en een digitale versie zal het album ook in een speciale versie verkrijgbaar zijn met een ruim 60 minuten durende bonus-dvd.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:34:02 GMT+1 (1046 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Tien jaar Astrosoniq
RocknieuwsAstrosoniq bestaat dit jaar tien jaar, en wat is nou een betere manier om dat te vieren dan met een nieuwe cd? De cd heet Quadrant, en zal geheel toepasselijk op 10 oktober gepresenteerd worden, in de Groene Engel in Oss. Gastmuzikanten op het album zijn ditmaal René van Barneveld(ex-Urban Dance Squad), voormalig bassist/zanger Erik de Vocht en een wel heel bijzondere samenwerking met de uit Oss / Amsterdam afkomstige band Zeus. Bij de cd-presentatie zullen ook diverse gasten hun opwachting maken, mede omdat het ook het tienjarig bestaan is van De Groene Engel. Wie niet tot oktober kan wachten moet een kijkje nemen op de MySpace pagina van Astrosoniq, want daar is een preview van het album te beluisteren.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:30:24 GMT+1 (1007 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Sonische knal van Kiss
Rocknieuws Het nieuwe studio-album van Kiss heet Sonic Boom. In de Verenigde Staten komt de plaat op 6 oktober uit, in een boxset met een extra cd en dvd. De bonus-cd Kiss Klassics is tot dusver alleen in Japan uitgebracht en bevat heropgenomen versies van vijftien oude klassiekers. De dvd is live opgenomen in Argentinië tijdens een recente toernee. Over de Europese release van Sonic Boom is nog niets bekend, maar die zal vermoedelijk rond dezelfde datum plaatsvinden. Volgens zanger/gitarist Paul Stanley en bassist Gene Simmons is het hun beste langspeler in dertig jaar. Als dat standaard verkooppraatje je nieuwsgierig maakt, surf dan even naar de website van Kiss, want daar valt alvast een stukje te beluisteren van opener Modern Day Delilah.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:27:11 GMT+1 (1113 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Releases: Live-album van Destruction in aantocht
RocknieuwsDestruction brengt op 25 september een nieuw live-dubbelalbum uit, getiteld The Curse Of The Antichrist - Life In Agony. Op hun MySpace pagina is de openingstrack The Butcher Strikes Back alvast te horen. Nog voordat de plaat in de winkel ligt, kun je de Duitse thrashers overigens ook zelf live in actie zien. Op zaterdag 29 augustus speelt Destruction namelijk op het Vlamrock festival in het Belgische As, samen met onder meer Heaven Shall Burn en (een dag eerder) Earth Crisis.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 14 augustus @ 16:20:47 GMT+1 (1043 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Poll
Welke CD wil je op 26-03 in zijn geheel horen na 11 uur?

Alexisonfire - Alexisonfire
Machine Head - Burn My Eyes
Trivium - Ascendancy
The Haunted - The Dead EyeUitslagen
Peilingen

Stemmen 21
 
Wie is Online
Er zijn op dit moment, 40 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken
 
Login
Loginnaam

Wachtwoord

Security Code: Security Code
Type Security Code

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::