Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Tournieuws: Slayer wederom uitgesteld
RocknieuwsDe shows van Slayer in 013 zouden eigenlijk op 30 november en 1 december plaats vinden, maar werden verzet naar 15 en 16 maart omdat frontman Tom Araya moest herstellen van een operatie. Deze nieuwe shows worden ook weer verzet. De zanger/bassist moet namelijk aan het einde van de maand nog een keer onder het mes om de problemen met zijn rug te verhelpen. Wanneer de shows voor Tilburg nu gaan plaatsvinden is nog niet bekend. Helaas zijn hierdoor de shows van The Haunted die rond deze datums zouden gaan plaatsvinden ook verplaatst, aangezien The Haunted nu dus niet met Slayer in Amsterdam staat. De Atak geeft de mensen die al kaartjes hadden de kans om ze alsnog in te wisselen op een vervangende datum, iets wat zowel The Haunted als de Atak al besloten hadden.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 15:26:46 GMT+1 (2190 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Never Say Die! verhuist
Rocknieuws Als we de posters die overal verspreid worden mogen geloven komt de Never Say Die tour dit jaar voor de verandering eens niet in Tivoli, maar in de Effenaar te Eindhoven. Dit zal dan allemaal plaats moeten vinden op 8 november. De kaartjes zijn inmiddels te koop, ook al was tot voor kort nog niet veel bekend over deze tour. Op de posters staat nog steeds "onder voorbehoud", maar de volgende bands worden genoemd: Despised Icon, Architects, Horse The Band, As Blood Runs Black, Iwrestledabearonce, Oceano en The Ghost Inside.

(Bron: last.fm)
Geplaatst door Remco op Donderdag 24 september @ 15:47:09 GMT+1 (1006 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Line-up Persistence tour toch iets groter
RocknieuwsDe line-up van de Persistence tour blijkt toch iets groter te zijn dan tot dusver was aangekondigd. Op zondag 29 november staan er 2 podia in het Klokgebouw in Eindhoven, waar twaalf bands te zien zullen zijn. Ondermeer Ignite, Biohazard, Napalm Death en Agnostic Front zullen er die dag optreden. Vandaag begint de voorverkoop, en kaarten kosten 25 euro. Wie ook naar Speedfest gaat, een dag eerder op dezelfde locatie, kan beter een combiticket kopen voor 35 euro.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 24 september @ 15:31:18 GMT+1 (1035 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Papa Roach komt naar Atak
Rocknieuws De heren van Papa Roach komen voor een intiem concert naar Atak. Het gebouw zal de 800 bezoekers hiermee verwennen op zaterdag 27 juni. Kaarten voor de avond gaan weg voor 12 euro, via de website van de zaal.

Papa Roach zal a.s. zaterdag tevens te zien zijn op Wâldrock in Burgum.

(bron: rocknieuws.nl)
Geplaatst door Siesja op Woensdag 10 juni @ 11:58:52 GMT+1 (1028 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Peter Murray en Saint Jude ook naar Huntenpop 2009
Rocknieuws Het Huntenpop festival op 28 en 29 augustus in Ulft blijft met namen strooien. De 20e editie van Huntenpop krijgt ook bezoek van Pete Murray, Saint Jude en Stream of Passion. De jubileumeditie van het festival bracht eerder de namen van The Offspring (enige optreden in NL) en Junkie XL naar buiten.

Kaarten voor Huntenpop zijn verkrijgbaar via de bekende Ticketservice voorverkooppunten. Voor de gehele line-up van Huntenpop surf je naar de website van het festival.

(Bron: rocknieuws.nl)
Geplaatst door Siesja op Woensdag 10 juni @ 11:44:16 GMT+1 (1053 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Depeche Mode maakt 't goed: 30 november naar Rotterdam
Rocknieuws Op 30 november komt de band Depeche Mode naar Rotterdam. De Britse electro-rockers zeiden vorig weekend hun optreden op Pinkpop af wegens ziekte, maar komen de afzegging inhalen.

Kaarten voor de avond gaan weg vanaf zaterdag 13 juni aanstaande. Dit is gelijktijdig met de kaartverkoop voor Muse, waardoor er grote drukte wordt verwacht op de website van Live Nation.

(Bron: rocknieuws.nl)
Geplaatst door Siesja op Woensdag 10 juni @ 11:41:19 GMT+1 (1020 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Hatebreed naar Melkweg
Rocknieuws De Amerikaanse band Hatebreed geeft op 18 juni een concert in de Melkweg. De band stond in 2006 ook in de Melkweg, toen omdat het concert van KoRn in de Heineken Music Hall niet doorging.

Kaarten voor het concert gaan weg voor 18 euro. De voorverkoop is inmiddels gestart.

(Bron: Rocknieuws.nl)
Geplaatst door Siesja op Woensdag 06 mei @ 20:35:45 GMT+1 (1050 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Green Day speelt geheime shows
Rocknieuws Sinds vorige week is Green Day begonnen aan een geheime tour in de Bay Area, waarbij shows in kleine clubs slechts een paar uur voor aanvang werden aangekondigd. Voor de shows werden flyers uitgedeeld waarop stond: "Green Day Presents '21st Century Breakdown'" compleet met teksten van alle nummers van de nieuwe plaat.

De band speelde de nieuwe plaat in zijn geheel en de eerdere berichten dat het nieuwe werk niet al te veel afwijkt van het materiaal op 'American Idiot' blijken volgens bezoekers van de shows te kloppen. Eerder deze week tijdens een show in Oakland speelde de band na het werk van de nieuwe plaat ook nog een setje Green Day klassiekers.

In Oakland speelde Green Day in het net heropende Fox Theater, waarover Billy Joe Armstrong het volgende had te melden: "Het heeft 35 jaar geduurd en 25 miljoen dollar gekost, maar wat mij betreft hebben ze hun werk goed gedaan." Green Day begon ooit een op een paar kilometer afstand van de club, in het aangrenzende Berkely en geeft met de shows in de Bay Area aan zich nog steeds verbonden te voelen met die regio.Green Day bevestigd op 24 april dat ze weer na drie jaar op tournee gaan. De band maakte maandag haar eerste optredens bekend van een aanstaande wereldtour in het kader van hun nieuwe album '21st Century Breakdown.

Ze geven in juli en augustus bijna veertig optredens in de Verenigde Staten en Canada. Meer optredens zijn er nog niet geboekt.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Siesja op Maandag 20 april @ 17:14:17 GMT+1 (1216 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Peter Pan Speedrock gaat Down Under
RocknieuwsEen mailtje van de Australische band BugGirl met de vraag of ze niet eens daar wilden optreden, meer was er voor Peter Pan Speedrock niet nodig om de halve wereld over te vliegen voor zeven optredens in Australië. De Eindhovense punk-rockband doet de komende twee weken onder meer Sydney, Melbourne en Adelaide aan. De aftrap was vrijdagavond in Brisbane in een halfgevulde bar.

„We hebben in Zwitserland opgetreden met BugGirl en daarna contact gehouden. Ik had ze wat spullen opgestuurd en drie weken later kwam een e-mail of we die kant op wilden komen”, aldus zanger Peter van Elderen. De Australische band regelde vervolgens een complete gezamenlijke tournee. „Volgens mij hebben ze ons zelfs tot hoofdact gebombardeerd.”

De band, die sinds 1997 bestaat, doet diverse poppodia en een festival aan. De capaciteit is overal rond de driehonderd personen. „Ik verwacht overal wel wat verdwaalde Nederlanders en we hopen natuurlijk op veel Australiërs.”

Het schema voor de komende dagen is slopend. „Na afloop van onze concerten stappen we in de bus om naar de volgende stad te gaan. 900 kilometer naar Sydney, 800 kilometer naar Melbourne.” Peter Pan Speedrock deelt de bus met BugGirl. „We passen er allemaal net in. We gaan tien dagen van rijden, spelen en zuipen tegemoet.”

Van Elderen, drummer Bart Nederhand en bassist Bart Geevers speelden nog niet eerder in Australië, een aantal van de platen is wel al uitgebracht. „Eerlijk gezegd hadden we verwacht dat ons boekingskantoor iets meer aan promotie had gedaan hier, dat valt een beetje tegen. Maar ik heb gehoord dat een ander kantoor interesse heeft om ons hier actief te promoten, dus ik hoop dat daar wat uitkomt.”

De komende dagen staan er wel een aantal interview met radiostations en kranten gepland, maar er is niet heel veel tijd voor extra promotie. „We hebben ook niet echt verwachtingen van hoe het hier gaat worden. Ik weet nog dat we de eerste keer in de Verenigde Staten speelden en na afloop kwamen er allemaal mensen van platenmaatschappijen ons kaartjes geven. We stonden te juichen in de kleedkamer en dachten dat we onze Amerikaanse doorbraak hadden. Maar zo makkelijk gaat het niet, je stelt je verwachtingen bij in de loop der jaren”, aldus Van Elderen. „Hoewel ik toch wel goede hoop heb, de mensen hier lijken erg van ons soort muziek te houden. We hebben bijvoorbeeld op MySpace al de nodige reacties uit Australië gehad”, aldus Geevers.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Siesja op Maandag 20 april @ 17:08:00 GMT+1 (1038 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Thrash And Burn European Tour 2009
Rocknieuws De organisatie van de Thrash and Burn European Tour 2009 heeft een package samengesteld met een aantal bands die momenteel het meest relevant zijn voor het genre. Om een uitspraak als dit te onderstrepen is er een groot blik met Amerikaanse grootheden opengemaakt en Darkest Hour (thrash), Bleeding Through (metal), Carnifex (death metal), Arsonists Get All The Girls (death metal) en Success Will Write Apocalypse Across The Sky (grindcore) zullen te zien zijn tijdens de tour. Ook Beneath The Massacre (grindcore) uit Canada en War From A Harlots Mouth (grindcore) uit Duitsland mogen hun zegje komen doen. De avond is voor elke fan onmisbaar en zal nog lang over nagepraat worden. Zeven bands op één avond staat toch gewoon garant voor een mega feest.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Remco op Dinsdag 07 april @ 16:39:37 GMT+1 (1013 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Nine Inch Nails met Jane's Addiction naar Amsterdam
Rocknieuws Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is het bevestigd. Nine Inch Nails komt naar Nederland. De band geeft op 8 juli een concert in de Heineken Music Hall. Eerder werd al bekend dat de band een paar dagen eerder op Rock Werchter staat.

Aangezien Trent Reznor het live niet alleen kan realiseren zijn Robin Finck (ex-Guns N' Roses/Nine Inch Nails, 1994), Justin Meldal-Johnsen (ex-Beck) en Ilan Rubin (Lostprophets) tevens op het podium te vinden.

Op de website van de frontman valt te lezen dat ook Jane's Addiction zal optreden in Amsterdam. De groep beleefd sinds 2008 weer een reünie, in de originele line-up.

De presale begint op maandag 6 april, via de website van de band. De normale voorverkoop begint donderdag 9 april. Kaarten gaan weg voor 48,40 euro.

(bron: rocknieuws.nl)
Geplaatst door Siesja op Zondag 05 april @ 21:45:44 GMT+1 (1015 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Porcupine Tree naar Amsterdam!
Rocknieuws De Engelse progressieve rockband PORCUPINE TREE komt op maandag 12 oktober 2009 voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het optreden vindt plaats ter ondersteuning van een nieuwe cd, die 21 september in de winkels zal liggen. Een groot succes mag de laatste plaat van Porcupine Tree wel genoemd worden. Fear Of A Blank Planet, uitgebracht op 16 april 2007, kwam binnen op nummer 13 in de Album Top 100. Het was het meest ambitieuze en samenhangende ronde schijfje tot dan toe en dat mocht het Nederlandse publiek destijds weten. In december 2007 stond de band rond frontman Steven Wilson ook in Amsterdam en afgelopen najaar werd concertzaal 013 in Tilburg aangewezen als opnamelocatie voor een Live dvd.
Porcupine Tree is in 1992 opgericht als creatieve uitlaatklep voor Steven Wilson, tevens de enige constante factor van de band. Wilson categoriseert zijn muziek liever niet en dat is ook praktisch onmogelijk, gezien de voortdurende muzikale ontwikkelingen van de band. Toch kun je zeggen dat de sound van Porcupine Tree varieert van psychedelische triphop tot symforock, tot progressieve rock, genres waartoe ook de muziek van grootheden als Genesis, Jethro Tull, Pink Floyd, Supertramp, Led Zeppelin en Yes behoort. De experimenteerdrift en dynamiek van Porcupine Tree kent geen grenzen en dat zal de band ook in Amsterdam weer bewijzen.
PORCUPINE TREE PLUS SPECIAL GUESTS Maandag 12 oktober 2009 Heineken Music Hall, Amsterdam Entree: € 35,- (excl. servicekosten) Aanvang: 20.00 uur Kaartverkoop voor Porcupine Tree plus special guests start aanstaande vrijdag 27 maart om 11.00 uur via: www.livenation.nl en 0900 - 1010 2020 (45 cpm).
(Bron: www.oor.nl)
Geplaatst door Siesja op Donderdag 26 maart @ 21:36:59 GMT+1 (1111 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Anthrax, DevilDriver, August Burns Red en God Forbid in de HMH
Rocknieuws De bands Anthrax, DevilDriver, August Burns Red en God Forbid geven samen een optreden in Nederland. De vier zullen woensdag 1 juli in Amsterdam, de Melkweg, te zien zijn. Eerder werd bekend dat al de genoemde bands tevens op Graspop in België te zien zullen zijn. Dit festival is dit jaar van vrijdag 26 t/m zondag 28 juni.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 27 februari @ 01:45:46 GMT+1 (1001 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Destruction toch op herdenkingsconcert
RocknieuwsOp zaterdag 11 april vindt in Oberhausen (Duitsland) een herdenkingsconcert plaats ter nagedachtenis van Chris Witchhunter (ex-Sodom). Nadat Destruction-opperhoofd Schmier had geklaagd over de poster, was zijn band van de affiche gehaald en vervangen door Artillery. Inmiddels hebben Schmier en Sodom-frontman Tom Angelripper de misverstanden echter uitgepraat. Schmier was namelijk goed bevriend met Witchhunter sinds deze op een toernee in 1986 tijdelijk de drummer van Destruction had vervangen. Destruction heeft zelfs een Noord-Amerikaanse tour uitgesteld om bij het herdenkingsconcert aanwezig te kunnen zijn. De band zal dan ook gewoon spelen, net als Artillery overigens. Uiteindelijk is de thrash metal fan spekkoper, want die kan nu bij het concert van elf in plaats van tien bands genieten.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 12 februari @ 13:42:04 GMT+1 (1040 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Tournieuws: Enter Shikari wederom naar België
RocknieuwsEnter Shikari heeft er net twee succesvolle optredens in de Melkweg en AB op zitten. Zo succesvol dat er alweer een nieuwe datum in de AB bevestigd is. Op donderdag 23 april staan de vier Britten weer op het podium van de Ancienne Belgique. Met hun rave en trance geluiden in combinatie met snoeiharde gitaren en stevige schreeuwerige vocalen, zullen in april zorgen voor een geweldige avond.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 29 januari @ 15:07:05 GMT+1 (1036 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Poll
Welke CD wil je op 26-03 in zijn geheel horen na 11 uur?

Alexisonfire - Alexisonfire
Machine Head - Burn My Eyes
Trivium - Ascendancy
The Haunted - The Dead EyeUitslagen
Peilingen

Stemmen 21
 
Wie is Online
Er zijn op dit moment, 36 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken
 
Login
Loginnaam

Wachtwoord

Security Code: Security Code
Type Security Code

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::