Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Schokkend: Frank Black (ex-Pixies) leeft zich uit op NonStopErotik
RocknieuwsEx-Pixies frontman Frank Black brengt, na het succesvolle project Grand Duchy (met zijn vrouw) vorig jaar en zijn vorige soloplaat 'Svn Fngrs' uit 2008 in april een nieuwe soloplaat uit. Titel van het schijfje wordt 'NonStopErotik'. Het album is opgenomen met co-producer Eric Drew Feldman, de man die ook al achter de schuifjes zat van het legendarische 'Trompe Le Monde.' Op het album staat ook een cover van The Flying Burrito Brothers, 'Wheels'. 'Six Legged Man' is genoemd als eerste single.
Geplaatst door stony op Dinsdag 26 januari @ 13:44:23 GMT+1 (2707 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Weedeater frontman schiet zichzelf in voet
RocknieuwsDe Amerikaanse sludge metal formatie Weedeater heeft de opnames van het vierde album moeten uitstellen. Zanger/bassist “Dixie” Dave Collins (Bongzilla, Hail!Hornet, ex-Buzzov•en) heeft namelijk afgelopen weekeinde één van zijn grote tenen er zelf afgeschoten, terwijl hij zijn favoriete geweer aan het schoonmaken was. De pijn is volgens Collins ondraaglijk. Hij moet van de doktoren de komende weken in bed blijven om te herstellen. De opnamesessie met producent Steve Albini (Nirvana, Neurosis) in de Electrical Audio studio te Chicago wordt daarom uitgesteld tot na een voor maart en april geplande toernee.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 16:01:10 GMT+1 (2482 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Voormalig Danzig drummer overleden
RocknieuwsVoormalig Danzig drummer Chuck Biscuits is niet meer. Afgelopen zaterdag is hij op 44-jarige leeftijd overleden aan keelkanker. Biscuits, wiens echte naam Charles Montgomery was, is te horen op ondermeer de eerste vier albums van Danzig en diverse albums van punkband D.O.A.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 13:02:33 GMT+1 (2369 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Gitarist verlaat Delain
Rocknieuws Gitarist Ronald Landa gaat Delain verlaten. De reden is dat zijn muzikale interesses zeer breed zijn en hij in een groep wil kunnen spelen die een ander soort muziek maakt. Aangezien daar als bandlid van Delain geen tijd voor was, heeft hij besloten om op te stappen. Wel zal hij de aankomende shows in Zwolle en Birmingham nog meedoen, en is er een grote kans dat hij in de toekomst af en toe bij live-shows een gastoptreden doet. De Nederlandse gothic metal formatie hoopt de opvolger van Landa binnenkort bekend te maken.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:58:38 GMT+1 (2762 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Timo Tolkki ontslaat twee bandleden
RocknieuwsZoals zijn voormalige collega's van Stratovarius zullen beamen, is gitarist Timo Tolkki niet de gemakkelijkste persoon om mee samen te werken. Eerder dit jaar bracht hij met zijn nieuwe band Revolution Renaissance de tweede langspeler uit, getiteld Age Of Aquarius. In tegenstelling tot bij het debuutalbum New Era uit 2008 zou er ditmaal sprake zijn van een permanente line-up. Inmiddels heeft Tolkki echter alweer twee bandleden ontslagen, namelijk toetsenist Mike Khalilov (Empyreon) en bassist Justin Biggs (Descend). Volgens een verklaring van de band zijn het prima gozers, maar kwam men er bij de opnames van Age Of Aquarius achter dat het tweetal muzikaal niet bij de band past. Volgens een geschokte Khalilov moest hij echter op internet lezen dat hij ontslagen is, nadat Tolkki een toernee had afgezegd en al drie maanden lang niet had gereageerd op zijn e-mails.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 15 oktober @ 15:14:05 GMT+1 (1144 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Evile-bassist overleden
RocknieuwsBassist Mike Alexander van Evile is plots overleden, op 32-jarige leeftijd. De band bracht onlangs de nieuwe langspeler Infected Nations uit, en was net begonnen aan de Europese tour met Amon Amarth. In Zweden werd Alexander ziek en is met spoed naar een ziekenhuis in Lulea gebracht. Daar is hij gisteren overleden, zo laat platenbaas Earache Records weten. Hoe de tour nu verder gaat verlopen is nog niet bekend.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 15 oktober @ 15:09:24 GMT+1 (1100 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Drummer gaat Annotations Of An Autopsy verlaten
RocknieuwsDrummer Lyn Jeffs gaat Annotations Of An Autopsy verlaten. Hij wil zich concentreren op zijn andere band Ingested, en vindt het niet eerlijk tegenover de andere bandleden van Annotations Of An Autopsy dat hij zich niet 100% kan toewijden aan de band. Als de huidige tour voorbij is, tegen het einde van het jaar, verlaat hij de band. Het nieuwe album van de band moet overigens in januari uitkomen, en heet The Reign Of Darkness.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 01 oktober @ 20:51:57 GMT+1 (1054 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Voormalig 3 Inches Of Blood bassist overleden
RocknieuwsVoormalig 3 Inches Of Blood bassist Brian Redman is afgelopen weekend overleden. Zaterdagnacht was hij met zijn motor betrokken in een ongeluk, waarna hij aan zijn verwondingen is overleden. Brian maakte van 2004 tot 2006 deel uit van de band, en is te horen op het tweede album Advance and Vanquish.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 01 oktober @ 20:51:20 GMT+1 (1060 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Marilyn Manson heeft Mexicaanse griep
Rocknieuws Marilyn Manson heeft de Mexicaanse griep onder de leden. "Maar helaas, ik zal het overleven", zo meldt hij op zijn MySpace.

Hij schrijft: "De diagnose is binnen: ik heb de Mexicaanse griep. Ik weet dat iedereen gaat zeggen dat je dat krijgt door seks te hebben met een zwijn, maar de dokter zei dat mijn ex-vriendinnen niets te maken hebben met het feit dat ik deze mysterieuze ziekte heb. Helaas zal ik het overleven."

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 24 september @ 15:50:06 GMT+1 (1136 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Bono raakt Bosnische paspoort kwijt
RocknieuwsBono van U2 raakt waarschijnlijk een van zijn meest waardevolle bezittingen kwijt: zijn Bosnische paspoort. De zanger kreeg het document in 1997 toen hij met U2 optrad in Sarajevo. De toenmalige president wilde Bono op die manier eren voor zijn inzet voor het land toen het verscheurd werd door de burgeroorlog. De huidige president zegt nu dat Bono het paspoort onrechtmatig heeft gekregen en dat het vernietigd moet worden. De U2-zanger denkt er niet over om het in te leveren.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:39:49 GMT+1 (1089 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Gaahl stopt met black metal
RocknieuwsBlack metal vocalist Kristian "Gaahl" Espedal heeft een bewogen periode achter de rug. Eind 2008 doorbrak hij een taboe door publiekelijk bekend te maken homoseksueel te zijn en eerder dit jaar verloor hij met kompaan King een rechtszaak om de bandnaam Gorgoroth. Nu heeft Gaahl besloten te stoppen met het maken van metalmuziek. Hij benadrukt dat deze beslissing niets van doen heeft met zijn werkrelatie met King, maar een persoonlijke artistieke keuze is. Volgens King wil Gaahl gewoon een pauze nemen. Hun nieuwe band God Seed wordt in de ijskast gezet en King is bereid om het project later weer op te pikken. In de tussentijd zal hij zich richten op andere muzikale projecten.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:26:07 GMT+1 (1071 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Les Paul overleden
RocknieuwsGitarenbouwer en jazzgitarist Lester William Polfuss, beter bekend als Les Paul, is vandaag overleden aan een longontsteking. Les Paul begon in de jaren '30 van de vorige eeuw met het bouwen van zijn eigen electrische gitaren, omdat hij ontevreden was over de acoustische gitaren die hij gebruikte. Zo ontwikkelde hij een van de eerste massieve bodies, wat in de jaren '50 geleid heeft tot de populaire Gibson Les Paul gitaar. Tot op de dag van vandaag zijn zijn gitaren nog altijd erg geliefd. De laatste jaren was hij minder actief met zijn muziek, maar trad hij nog wel elke maandag op in Iridium Jazz Club op Broadway in New York. Les Paul is 94 jaar oud geworden.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 14 augustus @ 16:23:29 GMT+1 (1065 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: The Pirate Bay moet Nederlandse gebruikers blokkeren
RocknieuwsDe rechtbank in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat The Pirate Bay binnen tien dagen zijn website ontoegankelijk moet maken voor Nederlandse gebruikers, op straffe van een dwangsom van 30.000 euro per dag (met een maximum van drie miljoen euro). Ook als de geplande overname van The Pirate Bay door Global Gaming Factory X binnenkort rond is, mag de doorgifte van de site aan Nederland niet hervat worden. The Pirate Bay biedt een zoekmachine om bestanden uit te wisselen. Ook veel metalfans maken gebruik van de Zweedse BitTorrent-site. Volgens de stichting BREIN, die strijdt tegen internetpiraterij, is 85 procent van de aangeboden muziek, films en software illegaal gekopieerd, en is één op de zeven bezoekers van de site Nederlander. Daarom had BREIN om een verbod in ons land gevraagd. De gedaagden kwamen tijdens de behandeling van de zaak niet opdagen, maar de rechter vond dat ze voldoende zijn opgeroepen en dat het geëiste verbod niet onrechtmatig of ongegrond is.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 31 juli @ 14:20:47 GMT+1 (1072 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: The Pirate Bay klaagt Tim Kuik (Brein) aan
Rocknieuws “Wij accepteren geen nonsens van anti-piraterij organisaties”

The Pirate Bay heeft het gehad met Stichting Brein. Pirate Bay-woordvoerder Peter Sunde kondigde vandaag aan Brein-directeur Tim Kuik voor het gerecht te dagen wegens laster. The Pirate Bay is woedend omdat Kuik in de media suggereerde dat de Zweden een digitale aanslag pleegden op de website van de piraterijbestrijder. Daar is niets van waar, zegt Sunde. Blog Geen Stijl liet al zien dat de site van Brein helemaal niet omgevallen was, maar dat alleen de homepage het niet deed. Volgens The Pirate Bay een moedwillige poging om de site een crimineel imago te geven.

“Wij accepteren geen nonsens van anti-piraterij organisaties, die claimen dat wij criminele handelingen plegen”, zegt Sunde vandaag in het Zweedse Newsdesk. Wij willen mensen bewust maken van het feit dat onze politieke tegenstanders wetten breken om ons het zwijgen op te leggen.” Een datum voor de zaak is nog niet vastgesteld, maar Sunde kijkt uit naar het treffen. “Ik ben er zeker van dat meneer Kuik zijn excuses aan moet bieden, en dat hij boetes moet betalen voor zijn misdaden.”

Eerder daagde Brein juist The Pirate Bay voor de rechter in Nederland. Brein wil dat de website in Nederland verboden wordt. Ook daarover is The Pirate Bay ontstemd. De dagvaarding werd verstuurd via Twitter en Facebook, omdat volgens Brein geen ander adres beschikbaar was. The Pirate Bay zegt nu niet op de hoogte geweest te zijn van de zitting, die twee dagen terug in Amsterdam plaats vond. "Vandaag hoorden we voor het eerst over de zitting, van een journalist. We hebben vandaag een boze brief naar het Amsterdamse gerecht gestuurd en zijn ervan overtuigd dat ze de zaak uit het raam kunnen gooien.”

(bron: new-frontiers.nl(
Geplaatst door siesja op Vrijdag 24 juli @ 15:52:56 GMT+1 (1149 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Schokkend: Dio ontdekt dat er nog een Dio rondloopt...
RocknieuwsHet management van Heaven & Hell frontman Ronnie James Dio is er eindelijk achter dat een of andere Nederlandse rapper zich ook Dio noemt. Op Pollstar, een site met concertinformatie, stond het optreden van de rapper op het Zomerpop-festival vermeld bij Ronnie James Dio. Er wordt nu gekeken welke stappen er genomen kunnen worden om onduidelijkheden in de toekomst te voorkomen, want Ronnie James heeft het trademark op de artiestennaam Dio.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 23 juli @ 18:54:00 GMT+1 (1060 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Poll
Welke CD wil je op 26-03 in zijn geheel horen na 11 uur?

Alexisonfire - Alexisonfire
Machine Head - Burn My Eyes
Trivium - Ascendancy
The Haunted - The Dead EyeUitslagen
Peilingen

Stemmen 21
 
Wie is Online
Er zijn op dit moment, 38 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken
 
Login
Loginnaam

Wachtwoord

Security Code: Security Code
Type Security Code

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::