Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Nieuwsflash: Scorpions gaan op pensioen
RocknieuwsDe Scorpions hangt na de komende wereldtoernee de gitaren aan de haak. Dat hebben de bandleden vandaag bekendgemaakt. Scorpions werd opgericht in 1965 door gitarist Rudolf Schenker, die ook de zang voor zijn rekening nam. In 1969 vervoegden Rudolfs jongere broer Michael en vocalist Klaus Meine de rangen en in 1972 kwam het eerste album, "Lonesome Crow" uit. Na enkele perikelen en wissels lag in 1974 het album "Fly to the Rainbow" in de rekken, het eerste succesvolle album van de groep, die in Duitsland aan populariteit won
Geplaatst door stony op Dinsdag 26 januari @ 13:45:36 GMT+1 (2612 maal gelezen)
(Meer lezen... | 1041 bytes meer | Score: 0)
Nieuwsflash: Grizzly Bear covert Hot Chip
RocknieuwsGrizzly Bear is de laatste weken op tour geweest door Australië en leverde tussen de optredens door een bijdrage aan de reeks Like A Version bij de Australische radiozender Triple J. Ed Droste en gitarist Daniel Rossen coverden samen akoestisch de Engelse electropopgroep Hot Chip, om precies te zijn Boy From School van tweede Hot Chip-plaat The Warning
Geplaatst door stony op Dinsdag 26 januari @ 13:41:04 GMT+1 (2490 maal gelezen)
(Meer lezen... | 556 bytes meer | Score: 0)
Nieuwsflash: De kans om voor Hypocrisy te openen
RocknieuwsOp 31 januari staan Hypocrisy en Survivors Zero in Metropool in Hengelo. Eigenlijk zou Hatesphere ook mee op tour gaan, maar deze band heeft afgezegd. Om het gat in de line-up te vullen heeft Metropool een wedstrijd uitgeschreven om bands een kans te geven om bij Hypocrisy in het voorprogramma te staan. Om deel te nemen moet je een live- of studioclip van je band uploaden op YouTube en de link doormailen naar frank@metropool.nl. Dit kan tot 25 januari, want op 26 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 15:30:12 GMT+1 (2703 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: Rockband Noir zoekt 202 gitaristen en bassisten
Rocknieuws Vanuit de Academie voor Popcultuur te Leeuwarden is de Nederlandse progressieve rock-/metalband Noir bezig met de voorbereiding van het project 'The Berlin Wall of Sound'. Noir wil hiermee op 9 november 2009, 20 jaar na de val van de Berlijnse muur, een muur van geluid creëren op de plek waar toen nog de Berlijnse muur stond.

Hiervoor zoekt Noir 202 elektrische gitaristen en bassisten die 9 november mee willen naar Berlijn om onderdeel te zijn van een muur, "die in plaats van mensen te scheiden, mensen samenbrengt".

De herdenkingsceremonie wordt opgezet "om stil te staan bij het belang van vrijheid en is een eerbetoon aan de 206 personen die tussen 1961 en 1989 zijn omgekomen, bij hun poging om de Berlijnse muur te overschrijden. Hierbij staat ter herinnering aan iedere gesneuvelde, één gitarist opgesteld."

Gitaristen en bassisten, of andere vrijwilligers die denken iets te kunnen betekenen voor het project, kunnen zich opgeven op www.myspace.com/theberlinwallofsound.

(bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door siesja op Woensdag 29 juli @ 16:25:45 GMT+1 (1133 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: Noel Gallagher haalt uit naar 'goedkope' fans
RocknieuwsNoel Gallagher haalt uit naar twintigduizend fans. Hij noemt ze "goedkoop", omdat ze hun geld terug willen.
Geplaatst door stony op Donderdag 25 juni @ 10:54:53 GMT+1 (1088 maal gelezen)
(Meer lezen... | 668 bytes meer | Score: 0)
Nieuwsflash: Album Editors geïnspireerd door veranderingen
RocknieuwsHet derde album van de Britse indie rockband Editors uit, getiteld In This Light And On This Evening, komt dit jaar uit op 21 september. Beide vorige albums waren succesvol en bereikten in Nederland de gouden status.
Geplaatst door stony op Donderdag 25 juni @ 10:51:07 GMT+1 (1016 maal gelezen)
(Meer lezen... | 1136 bytes meer | Score: 0)
Nieuwsflash: Comeback Soundgarden
RocknieuwsSoundgarden is druk in gesprek met elkaar om een comeback voor te bereiden, aldus Brent Smith, de zanger van Shinedown. De band ging in 1997 uit elkaar en frontman Chris Cornell gaf laatst toe dat hij nooit een reünie uit zou sluiten. Dat is een opmerkelijke uitspraak aangezien hij eerder zei dat er geen kans was dat de band weer bij elkaar zou komen omdat het niet aan zijn verwachtingen zou voldoen.
Geplaatst door stony op Donderdag 25 juni @ 10:42:47 GMT+1 (1076 maal gelezen)
(Meer lezen... | 1005 bytes meer | Score: 0)
Nieuwsflash: The Prodigy rock het najaar
RocknieuwsNa de razendsnel uitverkochte show in de Melkweg een paar maanden terug is The Prodigy ook nog te bewonderen op het Lowlands festival. Maar daar blijft het niet bij, want zojuist is bekendgemaakt dat ze terugkomen voor een show in de Heineken Music Hall op maandag 23 november. Ook staan ze op woensdag 18 november in de Vorst in Brussel.
Geplaatst door stony op Donderdag 25 juni @ 10:41:39 GMT+1 (1013 maal gelezen)
(Meer lezen... | 521 bytes meer | Score: 0)
Nieuwsflash: Coldplay geeft Album aan fans
RocknieuwsNa het album Viva La Vida brengen de mannen van Coldplay een album uit speciaal voor de fans. Het live album met de naam Left Right Left is een dank betuiging van hen uit naar de vele fans. De link die op de site www.coldplay.com was geplaatst was in het begin van de ochtend volledig overbelast door de grote hoeveelheid fans die het album als eerste wouden hebben. Heeft u het album niet binnen kunnen halen? wees niet bang, De beste muziek hoort u alleen bij Rock at Nine.
Geplaatst door stony op Vrijdag 15 mei @ 15:06:41 GMT+1 (1028 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: The Bloody Honkies bestaan niet meer
Rocknieuws "Met tegenzin naar de oefenruimte kan niet de bedoeling zijn"

"Een afscheidsfeest voelt een beetje raar als je besluit ermee te stoppen, toch?" Lawrence Mul van The Bloody Honkies twijfelt. De band waar hij in zong is uit elkaar na een voortvarende carriere van drie jaar. "Toen jullie ons oppikten in 2006 begon het balletje eigenlijk te rollen." In 2007 begon het pas echt, dankzij een memorabele show op het 3VOOR12 podium tijdens Noorderslag. Niet lang daarna werden The Bloody Honkies getekend door Sonic Rendezvous en in hetzelfde jaar nam de band het album The Gospel Of The Bloody Honkies op, dat in 2008 werd genomineerd voor de 3VOOR12 Award.

Maar The Bloody Honkies bestaan niet meer. Dat nieuws bracht 3VOOR12/Arnhem Nijmegen afgelopen weekend. Al in november 2008 wist de band dat het einde eraan kwam. Zanger Lawrence Mul: "We hebben het nog even voor onszelf gehouden, omdat we veel shows hadden staan." De band wilde zo voorkomen dat de laatste shows het stempel 'afscheidstournee' kregen.

Het liep uiteindelijk spaak op muzikale verschillen en niets anders, bezweert Mul: "Echt, we zijn nog steeds de beste vrienden. Er zijn ook geen bandleden onlangs vader geworden of zo. Maar als je tijdens repetitities steeds vaker loopt te bekvechten over details - dat de een 'n meer bluesy geluid wil en de ander meer melodie in de zang bijvoorbeeld - dan gaat de lol er van af. En dan kom je er plots achter dat je met tegenzin naar de oefenruimte gaat. Dat kan niet de bedoeling zijn."

En dus besloot de band er collectief een einde aan te maken. Omdat de band het al een tijdje wist, heeft de kater van het einde inmiddels plaatsgemaakt voor trots: "Noorderslag 2007 was geweldig, de Zwarte Cross het jaar erna in de grote tent zo gaaf. En dat album is er en het is nog steeds goed. Dat geeft een trots gevoel, dat er iets is dat blijft."

Mul gaat met zijn broer Clemence verder onder een nieuwe naam. "Ik was degene die meer melodie wilde, ja. In mijn nieuwe band wil ik het hoekige van de Honkies gitaarpartijen vaker met de zang gaan doen." Hij heeft geen seconde overwogen om als The Bloody Honkies door te gaan: "Het was echt een band van ons vieren. Als er een kapt, dan is het voorbij, dat was een onuitgesproken afspraak die iedereen kende." Ook gitarist Wout Kemkens is al een nieuwe band aan het smeden. Drummer Tom Hoekman maakt nu eerst zijn studie af."

(Bron: rocknieuws.nl)
Geplaatst door Siesja op Woensdag 06 mei @ 20:33:19 GMT+1 (1164 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: Divine Heresy zoekt verder naar nieuwe zanger
Rocknieuws Divine Heresy zoekt na het afmaken van hun tour weer naar een nieuwe zanger. Potentiele zangers kunnen naar de myspace pagina van de band gaan en daar een paar instrumentale nummers van de band downloaden. Nadat je je vocalen hebt vastgelegd op het nummer kan je het resultaat mailen naar Divineheresyband@AOL.com samen met je bio, foto's en contact info. Effecten over je vocalen worden niet gewaardeerd.

Divine Heresy heeft net de "Tyranny and Bloodshred Tour" afgerond en zal in de zomer muziek schrijven voor hun nieuwe album. De band zal in augustus een paar keer in Zuid-Amerika en Mexico optreden.
(Bron: lambgoat.com)
Geplaatst door Barend op Vrijdag 11 juli @ 12:40:19 GMT+1 (1125 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: Century Media tekent IWRESTLEDABEARONCE
Rocknieuws Century Media Records heeft de grind/electronic/deathcore band Iwrestledabearonce uit Louisiana toegevoegd aan hun label. De band, gevormd in het begin van 2007 heeft vorig jaar in eigen beheer een EP met 6 nummers uitgebracht. Die plaat heeft veel aandacht gekregen omdat de extreme muziek maar niet in een hoekje geplaatst kon worden.
(Bron: lambgoat.com)

Noot: Eindredactie: Rutger Spanjer :D
Geplaatst door Barend op Donderdag 19 juni @ 16:58:17 GMT+1 (1088 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: HORSE The Band zoekt nieuwe drummer
Rocknieuws De nintendocore band HORSE the band zoekt een nieuwe drummer, de drummer van de band 'The Number Twelve Looks Like You' heeft de band voor een tijdje geholpen maar moet nu weer bezig met zijn eigen band. Daarom vraagt HORSE the band nu naar een nieuwe drummer die het niet erg vind om lang te touren met de band.

De bandleden vertellen dat als je een zwarte jonge vrouw bent dat een voordeel voor je is maar geen vereiste.

(Bron: lambgoat.com)
Geplaatst door Barend op Donderdag 08 mei @ 19:55:36 GMT+1 (1189 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: GSR Music tekent Arkangel & Final Prayer
Rocknieuws GSR Music is trots om hun nieuwe aanwinsten Arkangel en Final Prayer tot de GSR lijst te verwelkomen.
De Belgische metalcore band Arkangel zal hun derde album via GSR Music in mei 2008 uitbrengen genaamd “Arkangel Is Your Enemy”.
Het Duitse Final Prayer zal hun tweede album op GSR uitbrengen genaamd “Filling The Void”.

(Bron: Asice.net)
Geplaatst door Barend op Donderdag 27 maart @ 16:37:38 GMT+1 (1077 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Nieuwsflash: Quicksand drummer nieuw lid van 108
Rocknieuws Alan Cage, onder andere ook bandlid geweest van Burn, Seaweed en Quicksand, is officieel de nieuwe drummer van 108.
Het publiek zal hem het eerste zien in de Zuid Amerika tour van de band in April. Alan vervangt Tom Hogan.
108 is op dit moment een nieuw album aan het schrijven die op Deathwish Inc. zal uitkomen later dit jaar.

(Bron: lambgoat.com)
Geplaatst door Barend op Woensdag 05 maart @ 18:36:25 GMT+1 (1115 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Poll
Welke CD wil je op 26-03 in zijn geheel horen na 11 uur?

Alexisonfire - Alexisonfire
Machine Head - Burn My Eyes
Trivium - Ascendancy
The Haunted - The Dead EyeUitslagen
Peilingen

Stemmen 21
 
Wie is Online
Er zijn op dit moment, 36 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken
 
Login
Loginnaam

Wachtwoord

Security Code: Security Code
Type Security Code

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.05 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::