Menu
· Startpagina
· Artiesten
· Contact
· Eigen Profiel
· Forums
· Foto's
· Links
· Nieuws archief
· Nieuws toevoegen
· Planning presentators 2009
· Platenkoffer
· Polls
· Presentators
· Reviews
· Suggesties
· Topics
· Zoek
 
Zoeken


 
Media: Keep Of Kalessin ronde verder
RocknieuwsDe black metal formatie Keep Of Kalessin heeft gisteravond deelgenomen aan de halve finale van de Noorse voorronde van het Eurovisie Songfestival. De competitie werd rechtstreeks op de Noorse televisie uitgezonden. Keep Of Kalessin werd door kijkers per sms in de top twee verkozen, waardoor ze rechtstreeks geplaatst zijn voor de finale. In februari zullen ze met zeven andere artiesten strijden om de eer om Noorwegen tijdens het Eurovisie Songfestival te mogen vertegenwoordigen. Beelden van hun vertolking gisteravond van het (ingekorte) nieuwe nummer The Dragon Tower kun je bekijken op YouTube of als je verder leest. In een langere versie zal deze track ook op het aanstaande album Reptilian staan.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 15 januari @ 15:27:31 GMT+1 (2207 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Gitaarclinic van Jeff Waters
RocknieuwsAnnihilator heeft net een nieuwe live cd en dvd uitgebracht, Live At Masters Of Rock, maar bandleider Jeff Waters komt later deze maand naar Nederland. In Dynamo in Eindhoven zal de gitarist op zaterdag 28 november een clinic geven, om de nieuwe Coreblade versterker van Hughes & Kettner voor te stellen. Na afloop van de clinic kun je zelf de versterker testen, en een praatje maken met Jeff. Het aantal plaatsen is beperkt, dus je moet vooraf registreren de link op onze site.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 13 november @ 14:54:16 GMT+1 (2324 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Verkoop nieuwe Slayer-cd valt tegen
Rocknieuws Met het vorige album, Christ Illusion, behaalde Slayer drie jaar geleden een achtste plaats en daarmee voor het eerst in hun loopbaan de top tien van de Dutch Album Top 100. Met de nieuwe plaat World Painted Blood heeft de Amerikaanse thrash metal formatie die prestatie niet kunnen herhalen. Het album komt deze week namelijk slechts op nummer 15 binnen in de lijst. Ter vergelijking: Within Temptation's nieuwe live-album An Acoustic Night At The Theatre verkocht afgelopen week meer dan twee keer zoveel exemplaren en komt binnen op nummer 4.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 13 november @ 14:53:00 GMT+1 (2313 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Dark Funeral zet nieuw nummer online
RocknieuwsDark Funeral's nieuwe album Angelus Exuro Pro Eternus zit er aan te komen, en daarom werd het wel eens tijd dat deze Zweedse band een nieuwe preview beschikbaar gingen stellen. Op de MySpace pagina van Dark Funeral kun je daarom nu het nummer Stigmata beluisteren. Het album, dat op 18 november gaat uitkomen, werd opgenomen in de Deense Abyss Studio met producer Peter Tägtgren, en zal in een normale en special edition verkrijgbaar zijn. Bij die laatstgenoemde krijg je nog een dvd, met daarop het optreden van Dark Funeral op het Zweedse Peace & Love Festival op 28 juni 2008.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 13 november @ 14:50:20 GMT+1 (2217 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Nieuwe clip van DevilDriver
Rocknieuws Eerder dit jaar kwam de nieuwe cd van DevilDriver uit, getiteld Pray For Villains, en binnenkort is de band op tour met Behemoth (1 november in Antwerpen, 3 november in Enschede en november in Leeuwarden), maar de band heeft nu eerst een videoclip uitgebracht. Het betreft een clip bij het nummer Fate Stepped In, waarin je livebeelden ziet van ondermeer de vorige tour (inclusief uit Nederland). Je kunt de clip bekijken via youtube.
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:59:52 GMT+1 (3271 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Mastodon neemt soundtrack voor Hollywood-film op
Rocknieuws Mastodon heeft in twee weken tijd de soundtrack opgenomen voor de comic book verfilming Jonah Hex. Deze western met Josh Brolin, John Malkovich en Megan Fox moet in september 2010 bij ons in de bioscoop verschijnen. Mastodon heeft circa een uur aan geheel instrumentale muziek opgenomen, inclusief vijf volledige songs en een aantal kleinere muzikale thema's. Volgens bassist Troy Sanders levert de soundtrack Mastodon geen geld op. Uit het filmbudget werden de kosten van de opnamestudio betaald, maar het was een break-even overeenkomst. Het idee om Mastodon de soundtrack te laten verzorgen was afkomstig van regisseur Jim Hayward, die fan is van de band. Hij heeft gitarist Brent Hinds een kleine gastrol gegeven in de film. Hinds vertolkt namelijk de eerste van 172 ongelukkigen die in Jonah Hex worden afgeslacht.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:55:43 GMT+1 (1061 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Rammstein komt binnen op nummer 1
Rocknieuws Het nieuwe studio-album van Rammstein, Liebe Ist Für Alle Da, is ingeslagen als een bom. De plaat komt deze week namelijk op nummer 1 binnen in de Dutch Album Top 100. Het is voor Rammstein de eerste keer dat ze de bovenste plaats van de Nederlandse albumlijst in de wacht slepen. Die prestatie is extra opmerkelijk als je bedenkt dat ook de razend populaire Michael Bublé en Frans Bauer afgelopen week nieuwe cd's uitbrachten. Naast Rammstein houdt Epica eveneens de eer van de metalscène hoog, want Design The Universe komt deze week binnen op nummer 8. Dat is één plek hoger dan het vorige studio-album The Divine Conspiracy twee jaar geleden.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:54:49 GMT+1 (1047 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Nevermore klaar met opnames
Rocknieuws Nevermore is klaar met de opnames voor The Obsidian Conspiracy. De opvolger voor het vier jaar oude This Godless Endeavor werd met producer Peter Wichers opgenomen in Nevermore's thuisstad Seattle, en zal door Andy Sneap gemixt worden. Begin volgend jaar moet het album uitkomen.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:51:07 GMT+1 (1103 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Megadeth Radio van start
Rocknieuws Eind augustus meldden we dat Megadeth-voorman Dave Mustaine in navolging van onder meer de Eagles zijn eigen radiokanaal krijgt. Donderdag 22 oktober, is Megadeth Radio dan eindelijk van start gegaan. Om 17.00 uur Nederlandse tijd moest de eerste uitzending beginnen, via Clear Channel en Megadeth's website. Dave Mustaine heeft aangekondigd zijn invloeden en favoriete muziek te gaan draaien (zoals AC/DC, Arch Enemy, Black Sabbath, Suicidal Tendencies en Killswitch Engage), inclusief songs waarvan je nooit gedacht zou hebben dat hij ze leuk vindt, zoals nummers van The Beatles en Dead Kennedys. Ook zullen er interviews door en anekdotes van Mustaine en de andere bandleden te horen zijn.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 30 oktober @ 12:49:13 GMT+1 (971 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Volbeat neemt nummer op voor Deense bokskampioen
Rocknieuws Volbeat duikt volgende week de Hansen Studios in Ribe (Denemarken) in om een nummer op te nemen voor de Deense bokser Mikkel Kessler. Kessler is de regerend wereldkampioen in de super middengewichtsklasse bij de WBA. Hij zal de opname gebruiken als intro bij zijn aanstaande gevechten in het kader van het Super Six World Boxing Classic toernooi. Tevens werkt Volbeat momenteel aan nummers voor het vierde studio-album. De bedoeling is om daarvoor in april de studio in te duiken, waarna de nieuwe plaat in september of oktober 2010 in de winkel moet liggen.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Vrijdag 16 oktober @ 14:53:07 GMT+1 (1026 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Houwitser werkt aan nieuw materiaal
RocknieuwsEerder dit jaar bracht Houwitser de Sledgehammer Redemption demo uit, maar nu werkt de band aan nieuw materiaal voor een nieuwe full-length. Volgend jaar moet het album uitkomen, maar de band is ondertussen nog wel aan het zoeken naar een nieuw label om de plaat uit te brengen. Wie de mannen binnenkort nog live wil zien kan op 7 november naar het Tattoo Fest Twente in Nijverdal. Daar is Houwitser ook van plan om opnames te maken voor een dvd, die waarschijnlijk ook volgend jaar uitkomt.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 15 oktober @ 15:13:13 GMT+1 (1035 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Slayer zet titeltrack van nieuwe cd online
Rocknieuws World Painted Blood is de titel van de nieuwe cd van Slayer, die begin november gaat uitkomen. Nu smachten fans al lang om de nieuwe cd, en dus hebben de Tom Araya en z'n mannen alvast het titelnummer online gezet, als zoethoudertje. Je kunt het beluisteren op Slayer's MySpace pagina. Wil je de band dit jaar nog live bewonderen, dan moet je op 30 november of 1 december in Tilburg zijn, want op die data staat Slayer in 013, en naar het schijnt wordt op één van de twee dagen heel Reign In Blood gespeeld.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 01 oktober @ 20:50:12 GMT+1 (1005 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: E-card van It Dies Today
RocknieuwsIn Amerika is het album sinds deze maand uit, maar It Dies Today brengt op 16 oktober de nieuwe cd Lividity ook in Nederland uit. De band heeft nu een e-card online gezet, met daarin veel muziek van het nieuwe album. Je kunt de e-card bekijken op de myspace pagina van de band.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 01 oktober @ 20:49:12 GMT+1 (1007 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Three Days Grace maakt super deluxe versie bekend
RocknieuwsThree Days Grace maakt het vanaf vandaag mogelijk de 'Super Deluxe' editie uit van het album "Life starts now" te bestellen. Er zijn 1500 exemplaren van deze editie beschikbaar. De kosten zijn $100.00. Wat krijg je daar dan voor?

* CD album
* MP3 album (320 kbps)
* "Break" download op 2 september 2009
* Stukje van een Three Days Grace gitaar
* 32 bladzijden tellend photo & lyric boek
* Exclusief t-shirt
* Three Days Grace drumstokken
* 3DG guitar pick card
* Concert ticket access with 1 year Fan Club Membership
* Exclusieve behind the scenes video downloads

Uiteraard zijn er ook minder dure edities beschikbaar zoals de deluxe editie ($60), het reguliere album en de digitale versie. Het album komt op 22 september uit.

(Bron: new-frontiers.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:37:53 GMT+1 (1044 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Media: Nieuwe plaat en tour voor Devin Townsend
Rocknieuws Voormalig Strapping Young Lad frontman Devin Townsend zit niet stil. Onlangs bracht hij nog Ki uit, het eerste van vier albums die hij onder de naam The Devin Townsend Project wil uitbrengen. Nu is hij echter al klaar met de tweede plaat, getiteld Addicted. Volgens Townsend gaat het ditmaal om een elftal zeer directe, rockende songs die dicht in de buurt van zijn vroegere werk liggen. Anneke van Giersbergen (Agua De Annique) vervult een belangrijke gastrol. Om het verhaal te vertellen wilde Townsend namelijk zowel (zijn eigen) mannelijke als (Anneke's) vrouwelijke vocalen hebben. De andere muzikanten op Addicted zijn Ryan van Poederooyen (drums), Brian Waddell (bas) en Mark Cimino (gitaar). Tevens is Devin Townsend aan het repeteren met een nieuwe band, want begin 2010 wil hij op toernee gaan. De setlist zal een overzicht geven van al zijn solomateriaal.

(Bron: metalfan.nl)
Geplaatst door Remco op Donderdag 20 augustus @ 23:32:46 GMT+1 (990 maal gelezen)
(Meer lezen... | Score: 0)
Poll
Welke CD wil je op 26-03 in zijn geheel horen na 11 uur?

Alexisonfire - Alexisonfire
Machine Head - Burn My Eyes
Trivium - Ascendancy
The Haunted - The Dead EyeUitslagen
Peilingen

Stemmen 21
 
Wie is Online
Er zijn op dit moment, 36 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken
 
Login
Loginnaam

Wachtwoord

Security Code: Security Code
Type Security Code

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.
 
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. Powered by PHP-Nuke.
Pagina Rendering: 0.06 Seconden

:: Charcoal2 phpbb2 style by zarron designs © :: PHP-Nuke theme by www.nukemods.com © ::